stresscoach

Stresscoach: 

Emoties zijn allesbepalend voor hoe we ons leven ervaren. Alles wat we ons herinneren, alles waar we naar uit kijken en alles waar we liever niet op terugkijken… We ervaren dat we leven omdat we emoties hebben. Aan de andere kant zijn emoties lastig grijpbaar en te beïnvloeden. Of… is dat toch  eenvoudiger dan het lijkt? Met een training Counting kom je er snel achter.

Wat je ook wilt bereiken, zonder stress gaat dat gemakkelijker. Ik hoef je niet te vertellen hoe schadelijk stress is; tal van wetenschappers en medici hebben dat al gedaan. Ik hoef je ook niet te vertellen dat het slim is om te voorkomen dat stress tot serieuzer klachten leidt zoals bijvoorbeeld een burn-out. Ik kan je wel vertellen hoe je in drie weken kunt leren om er geen last meer van te hebben. Ik kan je ook vertellen dat deze oplossing eenvoudiger is dan je nu misschien nog denkt.

Veel stressklachten worden ‘werkgerelateerd’ genoemd. Balans tussen werk en privé,  stress door mogelijke veranderingen op het werk, tijdsdruk-, target- en deadline-stress, stress door het gedrag van collega’s of managers, enzovoort. De werkplek lijkt een bijzondere broedplek voor stress te zijn. Tegelijkertijd vinden mensen het heel lastig om aan te geven of toe te geven dat ze stressklachten hebben. Ons zelfbeeld en zeker het beeld dat we graag aan anderen laten zien, laat weinig ruimte om toe te geven dat we niet stressbestendig zijn. Daarbij kunnen we onszelf gemakkelijk voor de gek houden door te denken dat het beter wordt door een paar weken vakantie, een dagje sauna, een boswandeling of wat dan ook. Stress opbouwen en afreageren is als een ballon opblazen en leeg laten lopen voordat ie klapt. Dat kan wel even goed gaan, maar uiteindelijk gaat de rek er wel uit.

Gezonde mensen zijn de basis voor gezonde bedrijven. Naast het vervelende effect van stress op de persoon zelf, zorgt stress ook voor achteruitgang in de communicatie en de sfeer in het team, waardoor het weer overslaat op klanten. Mede omdat gesprekken over stress vaak lastig zijn, is het aan te raden om een training ‘effectief omgaan met stress’ met het hele team of bedrijf te volgen.

Het meest voorkomende misverstand is dat stress te maken heeft met een gedachte. Weliswaar beïnvloedt stress onze gedachte, maar stress is primair een emotie.

Effectief kunnen omgaan met emoties is een vaardigheid. Eigenlijk iets dat iedereen had moeten leren, net zoals je hebt leren fietsen en zwemmen. Maar onze ouders wisten het niet en de grootouders van onze grootouders waren het ook al vergeten. Wellicht is dat een reden waarom het aantal stressklachten dramatisch is toegenomen. Wellicht is het de reden waarom stressklachten al snel gemedicaliseerd worden of therapie nodig lijkt. Alsof je ziek bent, alsof je raar bent, alsof er iets aan je mankeert. Het enige dat mankeert is de vaardigheid om wel effectief met je emoties om te gaan. Waardoor je levensgelukkiger wordt, waardoor je beter in staat bent om met welke omstandigheden dan ook om te kunnen gaan, waardoor je veel beter regie kunt voeren over wat jij met jouw leven wilt doen.

De generaties voor ons zijn het dan wel vergeten. De kennis en methodes zijn gelukkig wel bewaard gebleven. En… het is veel eenvoudiger dan je nu misschien nog denkt: je kunt het in drie weken leren zonder daar vroeger je bed voor uit te komen, je leven volledig om te gooien of een speciale plek in je huis ervoor in te richten.

Hebben de mensen in je team vaker dan je zou willen, last van:
 • stress
 • piekeren
 • niet in slaap kunnen vallen
 • (net iets) te weinig zelfvertrouwen
 • te weinig concentratievermogen
 • lastige dingen voor je uitschuiven
 • van slag raken door omstandigheden die je niet kunt veranderen
 • het gedrag van anderen
Maak dan nu een afspraak voor een training met je team. Dit is een trainingstraject van drie weken, met drie contactmomenten waarbij iedere volgende oefening door bouwt op de vorige. In deze drie weken leer je om:
 • rust in je hoofd, je lichaam en je gevoel te creëren op die momenten dat je dat wilt
 • focus te houden op wat voor jou belangrijk is
 • jezelf te blijven, ongeacht de omstandigheden
 • regie te verbeteren over wat jij met je leven wilt en doet

Wat je er niet voor nodig hebt:

 • Een speciale plaats
 • Extra tijd (je hoeft er dus niet eerder voor op te staan)
 • Bijzondere kleding
 • Kaarsjes, kettingen, amuletten of wat voor attribuut dan ook
Call Now Button